Happy Spark Australian Shepherds
About Us
The Aussie
MDR1
Oogafwijkingen
HD en ED
The Aussie

Hoewel er vele theorieën zijn over de oorsprong van de Australian Shepherd, is het ras zoals wij dat heden ten dage kennen uitsluitend ontwikkeld in de Verenigde Staten van Amerika. De Australian Shepherd verkreeg zijn naam door de associatie met de Baskische herders die in de negentiende eeuw vanuit Australië naar de Verenigde Staten van Amerika kwamen. De populariteit van de Australian Shepherd steeg gestadig met de grote vlucht die het western horseback riding nam na de Tweede Wereldoorlog, waarmee het grote publiek kennis maakte via rodeo’s, paardenshows, films en televisieshows. Hun inherente veelzijdigheid en leergierige aard maakten hen van grote waarde op Amerikaanse farms en ranches. De Amerikaanse veedrijvers ontwikkelden het ras verder, hun veelzijdigheid, scherpzinnige intelligentie, sterke drijfinstincten en hun opvallende uiterlijk bewarend, die oorspronkelijk hun bewondering won.

Hoewel ieder individu uniek is in kleur en tekening, tonen alle Australian Shepherds een onovertroffen aanhankelijkheid aan hun gezinnen. Hun vele kenmerken hebben de Australian Shepherds van voortdurende populariteit verzekerd.

De Australian Shepherd is een actieve, intelligente hond, die graag sportief en actief bezig is. De aussie beschikt nog steeds over sterke drijf- en hoedinstinkten. Hij heeft het uithoudingsvermogen om de hele dag te werken. Veelzijdigheid is en blijft zijn handelsmerk en is verantwoordelijk voor zijn toenemenden populariteit in allerlei takken van hondensport, naast het hoeden en drijven van divere veesoorten, zoals agility, gehoorzaamheid, flyball, canicross, doggydance, frisbee of gewoon lekker lange wandelingen door het bos doet de aussie met veel plezier. Zijn fraaie vacht en verschillende kleuren maken hem tot een aansprekende hond. Oorsprokelijk heeft de aussie een van nature korte  of gecoupeerde staat. In veel landen is het couperen van de staart niet meer toegestaan, je ziet hem dus steeds vaker met een lange staart. Indien hij zowel fysiek als mentaal voldoende bezigheid heeft is de aussie een rustige hond in huis. Hij kan enigszins gereserveerd zijn naar vreemden en het zijn over het algemeen goede wakers.

Black tri Blue merle 
Red tri Red merle